Kategorier
Brottmål

Efter en våldtäkt i Göteborg behöver du någon vid din sida

Om du har blivit utsatt för en våldtäkt eller sexuella övergrepp av annat slag kan du få juridisk hjälp. Erfarna advokater finns för dig i Göteborg om du har blivit utsatt för en våldtäkt.

Om du har blivit utsatt för en våldtäkt kanske du känner skuldkänslor en lång tid efter dådet. Det är vanligt att ett våldtäktsoffer känner så men det är viktigt att komma ihåg en sak. Det är aldrig ditt fel att du blivit våldtagen. Det spelar ingen som helst roll vad som hände innan övergreppet, hur du var klädd eller vad du sa. Personen, eller personerna om det var fler, är helt och hållet ansvarig för sina handlingar. Känner du dig otrygg med att ta kontakt med polis eller sjukvård efter en våldtäkt finns det erfarna advokater som du kan kontakta. De hjälper dig med nästa steg och finns vid din sida genom hela processen.

Sök hjälp omgående om du blivit utsatt för en våldtäkt

Det är viktigt att du söker hjälp så snabbt som möjligt om du blivit våldtagen. Det ökar chanserna att säkra spår från gärningsmannen, och det kan få stor betydelse för rättsprocessen. Du kan ringa eller gå direkt till polisen eller kontakta en advokat. Om du hellre vill så kan du uppsöka ett sjukhus, och på många sjukhus finns det specialavdelningar för våldtäktsoffer. Sahlgrenska Sjukhuset i Göteborg har en sådan avdelning. Personalen där har stora kunskaper och lång erfarenhet av att bemöta offer från våldtäkter och sexuella övergrepp.