Kategorier
Entreprenadtvist

Hur man löser en entreprenadtvist

Andreas hade klarat sig länge men nu var han på tur. En kund påstod att han inte höll deras avtal. Då kontaktade han en advokat som jobbar med entreprenadtvist.

Andreas hade drivit sin byggfirma i tjugo år och var en mycket omtyckt entreprenör. Han hade arbetat med både företag och privatpersoner under alla år och aldrig haft några problem med sina kunder. Han var noggrann och såg alltid till att hålla det han lovade. Det var hans hederskodex. Ingen skulle kunna säga att han inte skötte sitt jobb.

Så när han fick ett jobb hos en kvinna som bodde ensam i sitt hus gjorde han som han alltid gjorde. Han pratade med kunden och förhörde sig om vad hon önskade. Sedan skrev han en offert och ett kontrakt sattes upp. Hon ville ha en altan som var inglasad, något han gjort många gånger förr.

Inte väntat sig en entreprenadtvist

Damen var trevlig och när hon var hemma brukade hon koka kaffe och bjuda på något nybakat. Allt kändes bra och jobbet flöt på utan problem. När datumet för färdigställande närmade sig hade han tid över och kände sig lugn att han skulle hinna i tid. Något han också gjorde. Därför blev han förvånad när han fick en anmälan om att han brutit deras kontrakt genom att inte följa avtalet de gjort.

Han skaffade en advokat som hade kunskap inom entreprenadtvist. De gick igenom det kontrakt som funnits för jobbet och Andreas visade sin tidslogg. Något som han alltid förde när han jobbade för att hålla koll på timmarna. Med alla dessa bevis blev det inget av anmälan och Andreas kunde fortsätta jobba som vanligt.