Kategorier
Advokat

Juridisk hjälp vid våldtäkt

Att bli utsatt för en våldtäkt är ett vidrigt trauma. Det är viktigt att man anmäler till polisen och ser till att man får den rätta juridiska hjälpen.

Det ringde på Emmys mobil, hon gäspade och sträckte på sig och tittade på displayen. Inez, halv åtta en söndagsmorgon? Hon lyckades få fram ett lätt sömndrucket “hej” till Inez när hon svarade. Med ens blev Emmy klarvaken, det enda hon hörde var hulkningar från Inez. Direkt frågade Emmy om hon var hemma, och när hon fick ett jakande svar mellan gråten var hon på väg ur sängen.

Detta var inte likt Inez, tänkte Emmy medan hon hoppade på sin cykel i pyjamasbyxorna. Det brukade ta fem minuter egentligen, men idag tog det nog tre minuter. Det var något med Inez som inte stämde. Emmy drog upp extranyckeln till Inez och gick in.

Anmäl alltid våldtäkt

Hon hörde att Inez var i duschen. Där satt en Inez som såg väldigt liten och tilltufsad ut, tvärt emot vad hon brukade vara. Mellan hulkningarna lyckades Inez berätta att hon blivit våldtagen och lyckades ta sig hem.

Emmy tog direkt upp mobilen och ringde polisen så de fick komma och prata med Inez. Själv tog hon fram handdukar och hjälpte Inez ut ur duschen. Emmy insåg också att hon skulle se till att Inez fick rätt hjälp. Det var viktigt att få advokathjälp vid våldtäkt, hade hon lärt sig på juristutbildningen. Emmy skulle definitivt ge henne rätt kontakter och se till att den som gjort detta fick sitt straff.