Kategorier
Advokat

Anlita en arbetsrättsadvokat i Stockholm

Behöver ni säga upp personal? För att allt ska följa lagen är det bra att anlita en arbetsrättsadvokat i Stockholm, oavsett om uppsägningarna beror på arbetsbrist eller har andra orsaker.

Det är alltid ett känsligt ämne att säga upp personal på ett företag. De kan ha arbetat länge och man känner varandra väl. En arbetsgivare som inser att affärerna inte går så bra längre kan tveka i det längsta att varsla sina medarbetare, men tyvärr är det ofta nödvändigt för att undvika att firman går i konkurs. Då är det bättre att om möjligt kunna återanställa dem i ett senare skede. Ta hjälp av en arbetsrättsadvokat i Stockholm när det är dags att säga upp folk, så att det sker smidigt.

Arbetsbrist för tillfället

Om man tvekar för länge med att varsla personalen, kanske företaget till sist inte har några pengar kvar alls. Om företaget går i konkurs får personalen del av den statliga lönegarantin, men de blir utan arbete i alla fall. Låt dem få chansen att söka sig vidare, hur tråkigt det än må vara. Tänker du att arbetsbristen bara är tillfällig, kanske de kan gå ner i tid under en period, för att firman ska kunna spara in på personalkostnaderna.

Rådfråga din arbetsrättsadvokat om hur du ska göra och vad som är bäst i ditt fall. Advokaten ger expertråd utifrån sin stora rutin och kunskap om lagen. Det är behjärtansvärt att vilja ha sin personal kvar, men som företagsledare eller ägare måste man vidta nödvändiga åtgärder.